Email: info@ruvaseguridad.com | Telèfon: (34) 93 464 79 69

Àrea Client | ESP

Consells de seguretat a l'empresa

Consells de seguretat a l'empresa

Per a empreses de cablatge i metalls


Els consells següents ajuden a millorar la seguretat de l'empresa, la prevenció i la investigació del delicte.


Com una primera mesura d'autoprotecció és imprescindible que faci una avaluació dels sistemes de seguretat que actualment té a l'interior, al perímetre i als accessos a l'empresa.


Mesures en el moment del tancament de l'empresa

Assegureu-vos que a l'hora de tancar ningú no queda a l'interior de l'empresa.

Assegureu-vos que totes les entrades estan tancades correctament i que l'alarma està activada.


Recomanacions després del robatori

Aquestes recomanacions poden ajudar a investigar un fet delictiu:


● Informar immediatament la policia en el moment en què es detecta el robatori, encara que cregui que s'ha pogut produir fa hores o dies.

● En el cas que tingueu suficient informació descriptiva dels autors, els vehicles/o adreça de fugida, proporcionar-la per telèfon a la policia per activar i accelerar la cerca. El nombre d?emergències és el 112.

● Si sospiteu que hi pot haver algú dins de l'empresa, no entri i espereu l'arribada de la policia.

● Si teniu càmeres de seguretat, proporcioneu els enregistraments.

● Proporcionar el màxim de dades possible del material robat i, en cas que els hagin robat una gran quantitat de cables o de metalls, intentin reunir informació que ajudi a la policia per identificar-los (inscripció, envasos, fotografies del catàleg, etc..).

● No manipuleu els objectes que han pogut tocar l'autor o autors del fet.

● En cas de robatori de telèfons mòbils, donar-li a la policia una llista de trucades fetes des del robatori del dispositiu. També seria bo que li facilités el número IMEI, que consta al mateix telèfon oa la caixa d'embalatge original.

● Si en el moment del robatori hi ha algun testimoni, cal demanar un telèfon de contacte perquè la policia el pugui localitzar i ampliar les dades sobre el fet.


Mesures de caràcter genèric.


● Considereu l'ús de sistemes de vídeo vigilància i enregistrament d'imatges. Les càmeres han d'enfocar els accessos, el perímetre de l'empresa i les àrees on es troba el material que es pot robar.

● El sistema utilitzat per capturar les imatges ha d'estar fora de l'abast de possibles delinqüents per evitar que s'enduguin l'enregistrament. Podeu gravar les imatges en un disc dur o internet.

● És recomanable que tingui alarma sonora i que estigui connectada a una central d'alarmes.

● Dotar els vehicles i el material de més valor amb dispositius electrònics de localització tipus GPS.

● Fer revisions periòdiques dels sistemes de seguretat instal·lats.

● Si és possible combinar diverses mesures de seguretat i no fer cap divulgació dels sistemes de seguretat emprats.

● Il·luminar adequadament el perímetre, accés i les zones més desprotegides.

● Instal·leu panys i portes d'alta seguretat. Fins i tot, es pot considerar col·locar portes tipus barrera amb un sistema que impedeix l'obertura de dues portes alhora.

● Utilitzeu caixes de seguretat i no deixeu grans quantitats de diners en calaixos o armaris. En cas que hagi de fer ingressos bancaris, evitar les rutines: no fer-ho sempre el mateix dia a la mateixa hora, ni fer el mateix recorregut al desplaçament.

● Heu d'evitar ingressos de grans quantitats de diners i portar-los a un lloc segur. També podeu avaluar la possibilitat de contractar una empresa de seguretat privada per dur a terme els ingressos.

● Intenta no deixar material susceptible de ser robat (especialment grans quantitats de cables i metalls) fora d'edificis o altres construccions i amagar-lo de la vista d'altres persones que circulin pel carrer.

● Si localitza algun vehicle aturat amb gent a l'interior que puguin estar vigilant les seves instal·lacions, aviseu la policia.

● En cas que tanqueu l'empresa per uns dies, tingueu la precaució de passar alguna vegada.

Seguretat per a joiers i joieries


Us suggerim una sèrie de consells a posar en pràctica per evitar robatoris al vostre establiment.


Consells de seguretat.

● Si és possible, tenir un mínim de dos empleats a l'establiment de forma permanent.

● Pareu atenció en el moment d'obertura i tancament de l'establiment, observeu si hi ha gent que vigila o bé si nota alguna cosa anormal. El moment de cometre un crim generalment coincideix amb les franges horàries de menor afluència de vianants.

● Si durant el viatge des de l'establiment al domicili ia la inversa algú us observa o us segueix, poseu aquest fet en el coneixement de la policia. Tingueu en compte el màxim possible de detalls: les característiques del vehicle, matrícula, nombre d'ocupants i descripció, etc...

● No obriu la porta al públic, sense excepcions, durant l'obertura de la caixa forta, mentre posa les joies als prestatges i en el moment de tancar l'establiment. Si disposeu, activeu el bloqueig nocturn abans de sortir de l'establiment.

● No deixeu peces de gran valor als aparadors una vegada que tanqui l'establiment, fins i tot durant el migdia.

● Eviteu tractar amb venedors als llocs d'accés al públic.

● En el moment de mostrar joies als clients, no treieu més d'una safata alhora, per tal de no perdre el control de les diferents peces.

● En exposar la safata als clients fer-ho amb el total de les peces que el componen i de manera adequada, ja que a l'hora de retirar-la, serà més fàcil detectar la manca de qualsevol peça.

● Controlar les vendes amb targetes bancàries. Sempre comproveu la identitat del titular de la targeta i prendre precaucions amb les compres compulsives on preval el valor de l'objecte sobre les seves característiques.

● Desconfieu de l'entrada a l'establiment de grups grans, ja que poden actuar de manera coordinada, aprofitant la distracció.

● Cal estar alerta quan hi ha poca afluència de clients.

● Recordeu als empleats la importància d'adoptar les mesures de seguretat en tot moment i sense excepcions.

● Utilitzar els mitjans apropiats per a la detecció de bitllets falsos.


Mesures de prevenció

● Sistema d'alarma, amb l'opció d'una sirena exterior acústica i/o visual, connectat a la central receptora d'alarmes, que avisi la policia. Cal tenir en compte que alguns ajuntaments no permeten activar acústicament.

● Polsadors d'alarma fix col·locats en llocs estratègics i dissimulats.

● Sistema de vídeo vigilància (càmeres visibles per dissuadir i altres camuflades) i protecció dels accessos als dispositius d'enregistrament.

● Persianes exteriors o reixetes amb sistema antirobatori (amb contactes magnètics a les persianes).

● Vidre blindat a la porta i els aparadors (nivell de blindatge superior).

● Protecció electrònica: aparadors, portes, finestres i reixes.

● Porta d'accés amb un sistema de control individualitzat d'obertura, juntament amb un pany de seguretat adequat.

● Rètols que informin de les mesures de seguretat de què disposa l'establiment i que alertin de l'existència d'un sistema d'enregistrament d'imatges permanents.

● Caixa de seguretat amb dispositiu de retard activat, dispositius de bloqueig d'obertura i dispositiu sísmic.

● Caixa enregistradora ubicada en un lloc inaccessible al públic.

● Eviteu dissenys de façanes amb aparadors que arribin a nivell de terra col·locar pals exteriors o bigues de ferro a l'alçada de l'aparador per evitar els encastaments de vehicles.

● Instal·lar sensors volumètrics a les estances d'accés a l'establiment ia les habitacions on hi ha la caixa forta i la centraleta d'alarmes.


En cas de ser víctima d'un robatori amb violència o intimidació

● No oposar resistència, seguiu les indicacions i lliurar el que demanen.

● Fixar-se en les característiques dels delinqüents que després se'n pugui facilitar la descripció: aparença física, marques, tatuatges, cicatrius, idioma en què es comuniquen, etc...

● No tocar res, perquè en cas d'haver patit un robatori és comú que quedin indicis o restes que puguin ser interessants en la investigació policial posterior.

● Truqueu ràpidament al telèfon d'emergència 112 i pregunteu per la policia i serveis d'atenció mèdica en cas de necessitat.

● Si és possible, fixar-se en la direcció de fugida i els vehicles o els mitjans utilitzats per fer-ho.

Seguretat per a joiers i joieries
Seguretat per als comerços

Seguretat per als comerços

L'augment de l'activitat comercial en certes èpoques de l'any fa necessari reforçar les mitges de seguretat per evitar que es cometin delictes.


A continuació, oferim una sèrie de consells que us poden guiar de manera genèrica.


L'augment de l'activitat comercial en certes èpoques de l'any fa necessari reforçar les mitges de seguretat per evitar que es cometin delictes


Durant l'activitat comercial

● No acumular diners a les caixes registradores i buidar-les amb freqüència.

● És important que durant tot el dia es facin diferents ingressos a les entitats bancàries. Eviteu portar molts diners de cop i, quan calgui, fer-ho amb discreció i adoptar totes les mesures de seguretat possibles.

● Limitar l'accés a l'establiment per facilitar-ne el control i dificultar la fugida en cas de robatori.

● Instal·lar xips de seguretat als productes amb sistemes antifurt.

● Si tens vigilant de seguretat, quan hi hagi motius per sospitar, pots fer una cerca de les bosses, bosses i l'abric del client en un lloc habilitat.

● És convenient instal·lar un circuit tancat de televisió.

● Un tècnic en seguretat us pot fer un projecte de millora adaptat a les necessitats del vostre establiment.


Al teu negoci

● El personal ha de ser conscient que els desconeguts no han de saber les mesures de seguretat instal·lades.

● També necessiten saber el camp de seguretat que els pertany o els pot afectar (cal definir el coneixement de la seguretat de l'establiment, depenent del grau de responsabilitat).

● Si no tens vigilant de seguretat, designar persones de confiança que coneguin els sistemes de detecció que hi ha instal·lats i que es responsabilitzin de connectar-los.

● Portar un control del nombre de còpies de les claus de l'establiment i de les persones que en tenen. Habilitar codis de seguretat diferents per a cada persona que connectin el sistema de seguretat del local.


Amb targetes de crèdit

● Recordeu que les targetes de crèdit són personals i intransferibles.

● En el moment de revisar les dades del titular de la targeta amb el document d'identitat del client, ser rigoroses. No acceptar excuses de parentiu o altres arguments, com haver-se deixat la identificació al vehicle.

● Comprovar sempre que les dades a la targeta, nom i numeració, que s'imprimeix al rebut coincideixen amb les dades del titular de la targeta.

● Davant de qualsevol irregularitat, notificar a la persona encarregada o al servei de seguretat. En cas de no disposar, notificar a la policia amb discreció.

● En cas de dubte sobre la legalitat de la targeta no fer l'operació comercial.

● No us deixeu intimidar per la pressa del client o pel nombre de persones que esperen ser ateses.

● Eviteu qualsevol tipus de confrontació i actuar amb tota naturalitat. En aquesta situació és útil que et fixis en aquests trets del client, com ara tatuatges, cabells, ulls, roba... Podria sortir amb discreció sense esperar el servei de seguretat.


Amb els bitllets

● Reviseu sempre les mesures de seguretat i les particularitats que tenen els bitllets d'euro.

● Si vostè creu que un bitllet és fals, no ho accepti. Sota cap circumstància iniciarà una discussió. Digueu-li a la persona que aparentment el bitllet és fals i que segurament ha estat objecte d'un engany. Cal portar a la policia els bitllets falsos.

● Si veieu que la persona no vol esperar l'arribada dels serveis de seguretat, no us oposeu. Intenta mantenir mentalment les característiques físiques, roba i, si escau, la descripció del vehicle i els acompanyants.

● Si malgrat les precaucions que pren, és víctima d'un acte delictiu, cal que denunciï.


Vostè ha de presentar una denúncia a la policia.

Ruva Seguridad - Polígono Industrial Les Guixeres - Plaça Vapor, 17B - 08915 Badalona - Barcelona · (34) 93 464 79 69 · info@ruvaseguridad.com

Avis Legal | Política de privadesa | Política de cookies | Política de qualitat | Política de Xarxes Socials | Més

iso-9001

WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al correcte funcionament del lloc web, i si ens dóna el seu consentiment,
també utilitzarem cookies per recopilar dades de les seves visites per obtenir estadístiques agregades per millorar els nostres serveis.