Email: info@ruvaseguridad.com | Telèfon: (34) 93 464 79 69

Àrea Client | ESP

Notícies

Tipus de càmeres de xarxa Axis

Tipus de càmeres de xarxa Axis


Les càmeres de xarxa poden ser classificades sobre la base de si estan dissenyades per al seu ús a l'interior o per al seu ús a l'interior i l'exterior. Les càmeres de xarxa per a exterior solen comptar amb un objectiu amb iris automàtic que els permet regular la qualitat de llum a què el sensor d'imatge està exposat. Una càmera d'exteriors requerirà a més d'una carcassa de protecció externa, excepte quan el disseny ja tingui un tancament de protecció. Les carcasses es troben disponibles també per a càmeres d'interiors que necessiten més protecció davant d'entorns adversos, com ara humitat i pols, o davant de risc de vandalisme o manipulació. Alguns dissenys de càmeres ja compten amb funcions a prova de manipulacions i vandalisme integrats, per la qual cosa no cal incloure cap carcassa externa. Les càmeres de xarxa, que serveixen tant per a exteriors com interiors, es poden classificar en càmeres de xarxa fixes, PTZ , dom fixes i dom PTZ.


Càmeres de xarxa fixes

Una càmera de xarxa fixa és una càmera que compta amb un camp de vista fix (normal/gran angular/telefoto) Es pot integrar amb un objectiu fix o varifocal. Les càmeres fixes, per la seva banda, són un tipus de càmera tradicional en què càmera i adreça a la qual apunta són visibles. Aquest tipus de càmeres són la millor opció en aplicacions en què es requereix una càmera ben visible. Habitualment, les càmeres fixes permeten canviar els objectius. Es poden instal·lar en carcasses dissenyades per al seu ús en instal·lacions exteriors o interiors.


Càmeres de xarxa domo fixes

Una càmera dom fixa, o mini dom, és una càmera fixa preinstal·lada en una carcassa dom de mida petita. La càmera pot estar enfocant el punt seleccionat en qualsevol adreça. El seu principal avantatge es troba en el seu disseny, discret alhora que dissimulat, així com la dificultat per conèixer cap a quina direcció està apuntant la càmera. Per altra banda, és resistent a manipulacions.


Una de les pegues de les càmeres dom fixes radica que no compten amb objectius intercanviables, i en cas de poder intercanviar-se la seva selecció d'objectius es troba limitada per l'espai que hi ha a la carcassa dom. Per compensar això, generalment es proporciona un objectiu varifocal amb capacitat per realitzar ajustaments al camp de visió de la càmera.


Les càmeres domo fixes d'Axis estan especialment dissenyades amb diferents tipus de tancaments, a prova de vandalisme i/o amb classificació per a la protecció IP66 d'instal·lacions exteriors. No necessita carcassa externa. Se solen instal·lar al sostre oa la paret.


Càmeres PTZ i càmeres dom PTZ

Les càmeres PTZ, també anomenades dom PTZ, es poden moure verticalment, horitzontalment i apropar-se o allunyar-se d'un objecte o àrea de forma automàtica o manual. Totes les ordres PTZ són enviats per mitjà del mateix cable de xarxa que la transmissió de vídeo. No cal instal·lar cables RS-485, cosa que sí que succeeix a les càmeres analògiques PTZ.


Algunes de les funcions que es troben en una càmera PTZ o dom PTZ són:


Estabilització electrònica d'imatge (EIS). A les instal·lacions exteriors, les càmeres domo PTZ que tenen factors de zoom de més de 20x són particularment sensibles al moviment i vibracions provocats pel trànsit o el vent. L'estabilització electrònica de la imatge (EIS) permet reduir l'efecte de la vibració al vídeo. A més d'aconseguir vídeos més útils, EIS permet reduir la mida del fitxer de la imatge comprimida per estalviar espai d'emmagatzematge.


Màscara de privadesa. La màscara de privadesa, que és caàz bloquejar o emmascarar de certes àrees de l'escena enfront de visualització o enregistrament, es troba disponible en diversos productes de vídeo en xarxa. A les càmeres PTZ o dom PTZ, aquesta funció és capaç de mantenir la màscara de privadesa fins i tot davant qualsevol canvi en el camp de visualització de la càmera causat al moviment de la màscara amb el sistema coordinat.


Posicions predefinides. Moltes càmeres PTZ i dom PTZ possibiliten programar posicions predefinides, generalment entre 20 i 100. Quan les posicions predefinides estan configurades a la càmera, l'operador és capaç de canviar d'una posició a una altra de manera molt ràpida.


E-flip. En el cas que la càmera dom PTZ es munti al sostre i la seva fi sigui el de fer el seguiment d'una persona en un espai com uns grans magatzems, es donarà lloc a situacions en què l'individu passarà just per sota de la càmera. Sense aquesta funció E-flip, les imatges del seguiment es podrien veure revés. Per això mateix, E-flip gira les imatges 180 graus automàticament. Aquesta operació no serà advertida per l'operador, ja que es fa automàticament.


Autoflip. Habitualment, les càmeres PTZ, al contrari que les càmeres dom PTZ, no compten amb un moviment vertical complet de 360 ​​graus a causa d'una parada mecànica que impedeix que les càmeres facin un moviment circular continu. Per això mateix, gràcies a la funció Auto-flip, una càmera de xarxa PTZ pot girar en el moment 180 graus el seu capçal i continuar realitzant el moviment horitzontal més enllà del punt zero. Amb això, la càmera pot seguir sense problemes l'objecte o la persona en qualsevol adreça.


Autoseguiment consisteix en una funció de vídeo intel·ligent que detecta automàticament el moviment d'un individu o vehicle i fa un seguiment dins la zona de cobertura de la càmera. Aquesta funció és molt pràctica en situacions de vídeovigilància no controlada per humans, en què cal prestar atenció a la presència ocasional de persones o vehicle. Els costos d'un sistema de supervisió es redueixen considerablement amb aquesta funció, ja que calen menys càmeres per cobrir l'escena. D'altra banda, incrementa l'efectivitat de la solució ja que permet que les càmeres PTZ o dom PTZ graven àrees d'una escena en activitat.


Malgrat que les càmeres PTZ i dom PTZ comparteixen funcions similars, hi ha certes diferències entre elles:


● Les càmeres de xarxa PTZ no tenen un moviment horitzontal de 360 ​​graus a causa de l'existència d'un topall mecànic. Això vol dir que la càmera no pot seguir una persona que estigui caminant de forma contínua en un cercle complet al voltant del dispositiu. Les càmeres PTZ que disposen de la funcionalitat Auto-flip són una excepció. Un bon exemple és la càmera Axis de xarxa PTZ 215.

● Les càmeres de xarxa PTZ no estan preparades per a l'operació automàtica contínua, més comunament anomenades com a rondes de vigilància, en què la càmera es mou automàticament d'una posició predefinida a la que ve després.

Càmeres de xarxa PTZ mecàniques

Les càmeres de xarxa PTZ mecàniques són utilitzades sobretot en interiors i en aplicacions on es compta amb un operador. El zoom òptic a càmeres PTZ sol variar entre 10x i 26x. Una càmera PTZ pot ser instal·lada a la paret o al sostre.


Càmeres de xarxa PTZ no mecàniques

Les càmeres de xarxa PTZ no mecàniques, com ara l'AXIS 212 PTZ i la seva famosa versió a prova de vandalisme, brinden capacitats de moviment horitzontal, vertical i zoom sense parts mòbils, de manera que no hi ha desgast. Amb un objectiu gran angular, aporten un camp de visió més complet que les càmeres de xarxa PTZ mecàniques.


Una càmera PTZ no mecànica recorre a un sensor d'imatge megapíxel i deixa que l'operador allunyi o acosti, de forma instantània, qualsevol fragment de l'escena sense que hi hagi cap pèrdua en la resolució de la imatge. Això és així perquè es presenta una imatge de visió general en resolució VGA (640x480 píxels) encara que la càmera capturi una imatge de resolució molt més gran. Quan s'ordena a la càmera apropar o allunyar qualsevol part de la imatge de visió completa, el dispositiu recorre a la resolució megapíxel original per proporcionar una relació completa 1:1 a resolució VGA. El primer pla resultant brinda bons detalls i una nitidesa mantinguda. Si es fa servir un zoom digital normal, la imatge que s'acosta perd, generalment, molts detalls i nitidesa. Una càmera PTZ no mecànica és l'opció ideal per a instal·lacions discretes que es munten a la paret.


Càmeres de xarxa dom PTZ

Les càmeres de xarxa domo PTZ són capaces de cobrir una àmplia àrea ja que permeten més flexibilitat en les funcions de moviment vertical, horitzontal i zoom. Així mateix, accepten un moviment horitzontal continu de 360 ​​graus i un moviment vertical de 180 graus. Gràcies al disseny, muntatge i complexitat d'identificació de l'angle de visió de la càmera (el vidre de les cobertes de la cúpula pot ser fumat o transparent), les càmeres de xarxa domo PTZ són idònies per al seu ús en instal·lacions discretes.


Les càmeres de xarxa dom PTZ també aporten solidesa mecànica per a operació contínua en el mode ronda de vigilància, en el qual la càmera es mou automàticament duna posició predefinida a una altra de forma predeterminada o aleatòriament. Habitualment, es poden configurar i activar fins a 20 rondes de vigilància en diferents hores del dia. Amb el mode ronda de vigilància, una càmera de xarxa dom PTZ és capaç de cobrir una àrea en què altrament es requeririen 10 càmeres de xarxa fixes. La principal pega d'aquest tipus de càmera és que només es pot supervisar una ubicació en cert moment concret, ja que en queden les altres nou posicions sense supervisar.


El zoom òptic de les càmeres domo PTZ es troba en moviment, generalment, entre els valors de 10x i 35x. Les càmeres domo PTZ es fan servir amb freqüència en situacions en què es requereix un operador. En el seu ús en interiors, la càmera s'instal·la al sostre o en un pal o cantonada per a instal·lacions exteriors.


Ruva Seguridad - Polígono Industrial Les Guixeres - Plaça Vapor, 17B - 08915 Badalona - Barcelona · (34) 93 464 79 69 · info@ruvaseguridad.com

Avis Legal | Política de privadesa | Política de cookies | Política de qualitat | Política de Xarxes Socials | Més

iso-9001

WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al correcte funcionament del lloc web, i si ens dóna el seu consentiment,
també utilitzarem cookies per recopilar dades de les seves visites per obtenir estadístiques agregades per millorar els nostres serveis.